На 1-ви август 2019 г. танцов състав Нова генерация“ към читалище Братство

...
На 1-ви август 2019 г. танцов състав Нова генерация“ към читалище Братство
Коментари Харесай

Кюстенцилци се върнаха с първо място за най-красива носия от фестивал в Сърбия

На 1-ви август 2019 г. танцов състав „ Нова генерация “ към читалище „ Братство 1869 “ гр. Кюстендил с хореограф Евгений Вучков се завърна с призово отличие от XI Международен фолклорен фестивал “Босилеградско Краище пее и танцува “ в гр. Босилеград, Р. Сърбия.
Кюстендилските надарени танцьори се показаха с танците „ Влашко забавление “, „ Тракийско надиграване “ и „ Хора в шопско “, и справедливо завоюваха благосклонностите на журито и бурните овациите на публиката.
Наред с представянето на концертна стратегия, фолклорният състав взе присъединяване в проведеният конкурс за най-красива носия и завоюва първо място със Сватбен северняшки костюм, показан от танцьорката Ерина Димитрова.
Фолклорният фестивал се организира в продължение на седем дни в края на месец юли и началото на август и се провежда от Центъра за просвета – Босилеград под патронажа на кмета Владимир Захариев.
Участие в тазгодишното издание са декларирали сформира и реализатори от България, Сърбия, Румъния, Черна Гора, Косово, С. Македония и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР